Ga terug naar overzicht

Besturingssysteem Instellingen

Je hebt problemen met je besturingssysteem. Je besturingssysteem is een software dat verbindingen maakt tussen je hardware en overige software op je pc of laptop. Als je lange tijd gebruikt maakt van je pc of laptop dan kan je besturingssysteem wel eens trager worden, wat kun je doen?

Waarom kiezen voor CLIX Remote Support

Gratis vrijblijvend advies

Onze professionals denken graag met je mee. In een gratis adviesgesprek bespreken bij de oplossing die het best past in jouw situatie. Ben je tevreden met de informatie die je gegeven wordt, dan plannen wij eventueel een vervolg afspraak wanneer het jouw uitkomt.

Dat wil ik

Professionele en ervaren medewerkers

Onze medewerkers zijn dagelijks actief in de wereld van ICT, IT en Internet. Dus geen gerommel en twijfels maar ervaren support medewerkers met een missie om je probleem op te lossen.

Dat wil ik

Hulp op afstand

Hulp op afstand is onze populairste dienstverlening. Hier bieden wij ondersteuning  aan voor veel voorkomende problemen op PC of Laptop tegen een vast laag tarief. Wij maken met jou hiervoor een afspraak wanneer dit voor jouw het beste uitkomt, uiteraard ook in de avonden en het weekend.

Dat wil ik

Veel voorkomende problemen bij besturingssysteem

Je herkent het vast wel; je computer update niet meer automatisch, drivers zijn niet meer up-to-date of je computer start langzaam op.

Het besturingssysteem is een belangrijk stuk software waar je computer of laptop op draait. Het zorgt ervoor dat je hardware en overige software op je pc blijven communiceren en werken. Het is daarom belangrijk het besturingssysteem up-to-date te houden om bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat je computer of laptop niet kwetsbaar wordt voor hackers en aanvallen.

Drivers zorgen ervoor dat je hardware blijft werken op het type besturingssysteem dat je draait. Herkent je besturingssysteem jouw hardware of extern apparaat niet meer, dan is de kans groot dat er geen driver gevonden kunnen worden of dat deze verouderd zijn. Daarom is het erg belangrijk dat je je besturingssysteem up to date houdt.

Staat je vraag hier niet tussen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

Gratis Adviesgesprek

Tips en Tricks

Veel instellingen zijn terugvinden in het configuratiescherm van je besturingssysteem. Hierin is alles opgedeeld in categorieën om het gemakkelijker en overzichtelijker te maken.

Ben je onderweg met je laptop en wil je langer gebruik maken van je accu? Dan helpt het om de energie-instellingen van je besturingssysteem. Dit is niet alleen goed voor de levensduur van je accu maar ook kun je ongestoord je werk doen voor langere tijd. Zodra de laptop is aangesloten op het netstroom en je maximale prestaties vraagt van je apparaat, dan kun je dit ook via deze instelling aanpassen.

Wanneer je besturingssysteem er lang over doet om op te starten, dan kan het helpen om bepaalde opstart-apps uit te schakelen. Dit verbeterd de opstartsnelheid van je computer of laptop en draaien er geen onnodige apps of software op de achtergrond.

Het defragmenteren van je harde schijf is een prima onderhoud om de levensduur van je harde schijf te verbeteren. Tijdens dit proces wordt alle data opnieuw ingedeeld en verbeterd dit de prestaties en efficiëntie. Heb je een SSD, dan kun je dit process overslaan.

Bij langdurig gebruik van je besturingssysteem kan het voorkomen dat je harde schijf gauw vol raakt met onnodige bestanden. Gebruik dan de schijfopruiming van je besturingssysteem om dit op te ruimen. Dit kan dan resulteren in extra schijfopruiming en resulteren in een sneller werkende besturingssysteem.

Stel je besturingssysteem zo in dat de updates automatisch en alleen tussen bepaalde tijdstippen worden uitgevoerd. Op die manier worden de updates niet uitgevoerd wanneer je actief gebruik maakt van je computer of laptop.

Profiteer ook van onze producten

Aanbieding!
 11,99
Aanbieding!
 24,99
Aanbieding!
 9,99
Aanbieding!
 24,99
Aanbieding!
 6,99