Support

Wij begrijpen dat het overweldigend kan zijn om een pc goed te onderhouden. Onze professionals kunnen jou hiermee helpen door - met jouw toestemming - op afstand met je mee te kijken en oplossingen door te voeren.

Pijl naar rechts

Wij begrijpen dat het overweldigend kan zijn om een pc goed te onderhouden. Het updaten en onderhouden van hardware, software en je besturingssysteem kan veel tijd in beslag nemen als je niet weet waar je moet beginnen. Onze professionals kunnen jou hiermee helpen door - met jouw toestemming - op afstand met je mee te kijken en oplossingen door te voeren.

Support image Bij vrijwel elke computer of laptop komt het wel eens voor dat er problemen ontstaan waarvan je niet weet hoe je dit kunt oplossen. Eén probleem kan namelijk een oorzaak zijn van bijvoorbeeld een ander probleem in bijvoorbeeld je hardware of besturingssysteem instellingen. Om er zeker van te zijn dat het niet erger wordt maar dat jij de juiste stappen zet in het oplossen van het probleem kan één van onze professionals van afstand met je meekijken. Via het programma AnyDesk maken wij - met jouw expliciete toestemming - verbinding met uw pc of laptop. Hiervoor moet dit zelfde programma ook geïnstalleerd te zijn op uw besturingssysteem.

Wij kunnen indien nodig de besturing overnemen om gericht te onderzoeken waar het probleem ligt. Ook kunnen wij op afstand de juiste maatregelen nemen om het probleem eventueel op te lossen. Ben je benieuwd en wil je meer advies? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een adviesgesprek met één van onze medewerkers.

FAQ

Wie kan mij helpen met mijn computer?

FAQ pijl

CLIX kan u helpen met uw computerproblemen. Als deskundigen op het gebied van computerhulp, bieden wij sinds 2018 professionele ondersteuning. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Mijn laptop is traag, wat kan ik doen?

FAQ pijl

Als uw laptop traag is, zijn er een paar dingen die u kunt doen om het probleem op te lossen. U kunt onnodige bestanden verwijderen, tijdelijke bestanden wissen, programma's die u niet gebruikt verwijderen en uw laptop scannen op virussen en malware. Ook kan het upgraden van uw RAM-geheugen of het vervangen van de harde schijf door een SSD helpen om de prestaties te verbeteren. Als de laptop na deze stappen nog steeds traag is, kan het tijd zijn om een deskundige te raadplegen.

Mijn computer zegt dat er bedreigingen zijn, wat nu?

FAQ pijl

Als uw computer aangeeft dat er bedreigingen zijn, is het belangrijk om onmiddellijk actie te ondernemen. Scan uw computer met een antivirusprogramma om de bedreigingen te detecteren en te verwijderen. Als het probleem niet wordt opgelost, neem dan contact op met een professionele computerhulpdienst om het probleem te onderzoeken en op te lossen. Zorg ervoor dat u regelmatig back-ups maakt van uw belangrijke bestanden om verlies van gegevens te voorkomen.

Ik wil mijn eigen computer bouwen, hoe kan ik dit het beste aanpakken?

FAQ pijl

Als u uw eigen computer wilt bouwen, zijn er een paar stappen die u kunt nemen om het proces soepel te laten verlopen. Allereerst moet u de componenten selecteren die u nodig heeft, zoals een moederbord, CPU, RAM, videokaart, opslag en voeding. Zorg ervoor dat de componenten compatibel zijn en dat ze aan uw behoeften voldoen. Volg daarna de handleidingen van de fabrikanten om de componenten op de juiste manier te installeren. Sluit ten slotte alle kabels aan en zet de computer aan om te controleren of alles correct werkt. Als u hulp nodig heeft bij het bouwen van uw eigen computer, zoek dan online naar tutorials of overweeg om een professional te raadplegen.

Wat mag je niet doen met een PC?

FAQ pijl

Er zijn verschillende dingen die u niet moet doen met een pc, om problemen te voorkomen. Hier zijn een paar voorbeelden: vermijd het downloaden van illegale software of het bezoeken van onveilige websites, klik niet op verdachte links of e-mailbijlagen, installeer geen onbekende software, zorg dat u geen vloeistoffen mors op uw pc, en zet uw pc niet uit tijdens het updaten of installeren van software. Als u deze richtlijnen volgt, kunt u de levensduur en prestaties van uw pc maximaliseren en mogelijke problemen voorkomen.

Hoe kan ik mijn PC herstellen?

FAQ pijl

Als u uw PC wilt herstellen, zijn er een paar dingen die u kunt proberen. U kunt bijvoorbeeld proberen om uw pc te herstellen naar een eerdere herstelpunt, of uw pc opnieuw opstarten in de veilige modus om problemen te identificeren. Als dit niet werkt, kunt u overwegen om uw pc te resetten naar de fabrieksinstellingen. Maak echter wel eerst een back-up van uw belangrijke bestanden voordat u deze stap uitvoert. Als u nog steeds problemen ondervindt, kan het verstandig zijn om een professionele computerreparatieservice te raadplegen.

Wat moet ik doen als Windows niet wilt opstarten?

FAQ pijl

Als Windows niet wil opstarten, zijn er een paar stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen. Probeer eerst uw computer opnieuw op te starten en controleer of er eventuele foutmeldingen worden weergegeven. Start vervolgens uw computer op in de veilige modus en probeer het probleem op te lossen met behulp van de geavanceerde opstartopties. Als dit niet werkt, kunt u proberen om uw computer te herstellen met behulp van de Windows herstelomgeving of een herstelstation. Als geen van deze stappen het probleem oplost, is het wellicht tijd om professionele hulp in te schakelen.